Затваряне

Сет Годин

Сет Годин е вдъхновителят на нашата категория „Уроци по лидерство“.

Затова и основната част от уроците са от неговата книга – бестселър „Племена“ с подзаглавие „Бъди лидер! Поведи ни!“, която завършва ето така:

„Мога ли да ви помоля за една услуга?

Ако сте открили нещо в тази книга, ако сте я подчертали, оградили или преписали нещо от нея, надявам се, че ще направите нещо за мен:

Дайте я на някой друг.
Помолете го да я прочете.
Накарайте го да направи своя избор за лидерството.
Ние се нуждаем от него.
Нуждаем се от вас.
Разпространете идеята.
Благодаря!“
Сет Годин, „Племена“, с. 161

И ние ти благодарим, Сет! Начинът, по който пишеш, е повече от вдъхновяващ!

Светът наистина има нужда от лидери, от хора, които са носители на новите идеи и които променят статуквото, за да стане той по-добър, свободен и хуманен. Ти ги наричаш еретици и им казваш, че времената, в които живеем, вече са други, че вече еретиците не ги горят на клада. И за това също сме съгласни с теб – въпреки, че времената са все още много трудни, особено за инакомислещите, тези времена все пак са други.

С удоволствие предаваме посланието ти по-нататък – до тези смели и вдъхновени хора, които имат нужда от нещо повече от сигурна работа с добра заплата и които искат да участват в създаването на бъдещето.

Ако не познавате този интересен автор и създател на нова концепция в маркетинга, можете да прочетете някои от другите му (освен „Племена“) книги сред които „Лилавата крава“, „Маркетинг на позволението“, „Дълбоките води“, „Малкото е новото голямо“.

Камелия Хаджийска