Затваряне

Настойчиво търпение

„Основният житейски урок, който съм научила, е … свързано с будисткия фокус върху личното духовно развитие – да водиш ненасилствен морален живот, да търсиш щастие вместо да се мотивираш от материалното. Отнема доста време да постигнеш най-ценното в живота. Затова аз се научих на „urgent patience” (настойчиво търпение).“

Дейм Стефани Шърли

Това са думи, казани от една от най-богатите жени във Великобритания. Дейм Стефани Шърли не само е един от най-успешните технологични предприемачи, но и един от най-големите филантропи, дарила над 150 млн. лири от състоянието си за различни каузи.

Повече за нейната много интересна и вдъхновяваща биография, както и интервюто с нея, може да се прочете в статията на economy.bg Ценните неща в живота изискват време. Причината нейните думи да се появяват и тук, в категорията „уроци по лидерство“, чиито публикации могат да се четат на принципа на синхроничността, е само за да напомнят тази основна истина. Добре е да имаме реалистични очаквания за бързината на постиженията и особено – на значимите постижения. Защото те отнемат много време. Понякога – обезсърчително много!