Затваряне

Доверие

Този път урокът по лидерство по темата  за ДОВЕРИЕто (за кой ли път!) е преподаден от Стивън Кови. А той е Човекът, на който ние имаме доверие.

„Няма значение колко красноречива е реториката и колко добри са намеренията – ако няма доверие, няма я и основата за постигане на траен успех. Само истинската и дълбока доброта вдъхва живот на техниките за общуване. Съсредоточаването само върху техниките е като зубренето в училището… Съсредоточаването върху бързите резултати и липсата на цялостност е като стопанисване на ферма, при което забравяте да засадите през пролетта, играете си цяло лято, а през есента се опитвате да съберете реколтата. Фермата е естествена природна система, която ни учи, че естествения процес трябва да бъде следван стъпка по стъпка със съответните усилия за това, защото ще жънем само това, което сме посели. Този принцип е валиден и за човешкото поведение, и в човешките отношения, защото те също са естествени закони, базирани на закона на жътвата. Ако липсва цялостност и сила на характера, предизвикателствата на живота ще изтласкат истинските мотиви на повърхността и временния успех ще отстъпи пред провала в човешките отношения.

В крайна сметка това, което сме, е много по-важно от това, което казваме или правим. И всички го знае. Има хора, на които се доверяваме безрезервно, защото познаваме техния характер и е без значение дали са красноречиви или не, дали владеят техники за комуникация или не – ние просто им вярваме и работим успешно с тях. „

Приятно учене!