Затваряне

Джон Максуел

Джон Максуел вероятно е най-продуктивният автор в областта на книгите за лидерство. Само на български език има вече издадени повече от пет негови книги сред които „360-градусовия лидер“, „21 неоспорими закона за лидерство“, „21 незаменими качества на лидера“, „Развий лидера в теб“, „Мислене за промяна“ и др. А броят книги, издадени на английски език е повече от 60! Огромната част от тях са насочени към лидерството.

Интересното за него е, че през по-голямата част от живота си – преди да се отдаде на писането на книги, е бил изцяло посветен на църквата. Завършил е няколко висши образования (включително и докторска степен) в областта на християнството и теологията и посвещава цели 14 години на църквата като пастор. През 1995 г. Джон Максуел напуска църквата и се отдава на писане, консултации и публична реч. Вече стана ясно какъв е резултат от тази негова дейност в областта на писането на книги – повече от 60 книги. В областта на изнасянето на публични речи цифрите не са по-малко впечатляващи – годишният брой на хората, дошли да го чуят, е над 350 000 души.

За нас той е вдъхновяващ с дарбата си да казва основните идеи за лидерството по много ясен и убедителен начин. Понякога посланията в неговите книги имат красотата на стихове от хайки -толкова прости и ясни. Затова и мотивиращи. Някои от тях ще намерите в нашата категория „Уроци по лидерство“.

Камелия Хаджийска